Jaki sex

Wszystko na temat sexu i erotyki. Pytania, problemy...

Nieprzeczytany postautor: kasta » 2010-05-16, 10:27

.....nie mam pytan :cfa: ....zarzutow w kierunku panow tez niemam ....osobisty zachowuje sie bez zarzuyu a inni ...hmmm jakos przestali mnie interesowac :jupii:
:jupii: hehehe i mysle ze tez maja to ....hmmmm w D.....uzym powazaniu :-P

ps.przeczytalam w necie-kazdy ma prawo miec swoje zdanie......a inni maja prawo miec je w d.....
heheheh prawda :jupii: i jak ulatwia zycie ehehheheehh
ps.s to tak zupelnie na marginesie-nie w temacie. DO NIKOGO ^
w ramach -luznych skojarzen i obserwowania zycia jakie jest :-D
Awatar użytkownika
kasta
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Lidusia » 2010-05-16, 11:21

Całe szczęście, że mamy prawo!!!! :-D
Awatar użytkownika
Lidusia
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Grazia.K » 2010-05-16, 12:46

konkretne pytania ????
a czy Ty moj drogi mozesz dac odpowiedz dlaczego zycie jest takie popieprzone!!!!bo jest...chyba ,ze to tylko moje...nie moge jedynie zrozumiec dlaczego panowie nie sa tacy jak kiedys...jakby asekurowali sie przed nami ,jakby bali sie wypowidac slow,ktore my chcialybysmy slyszec ....a moze to ja takich spotykam...to ja chcialabym byc zdobywana a nie zdobywac :-/
Awatar użytkownika
Grazia.K
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Lidusia » 2010-05-16, 14:37

No to teraz czekam na konkretną odpowiedź!!!
Awatar użytkownika
Lidusia
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Grazia.K » 2010-05-16, 14:39

ja jakos jej sama nie umie znalezc ~-( ;)
Awatar użytkownika
Grazia.K
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Lidusia » 2010-05-16, 14:43

Zobaczymy, co na to Grześ!
Awatar użytkownika
Lidusia
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Grazia.K » 2010-05-16, 15:13

:?: :?:
Awatar użytkownika
Grazia.K
wapniak

Nieprzeczytany postautor: cela » 2010-05-16, 19:45

Grzesiu, nie mam pytań ~-( Ale cieszę się, że jesteś gotów na odpowiedzi :C:
Właściwie mam jedno pytanie, co ma zrobić kobieta, kiedy bardzo pragnie bliskości, a partner jest akurat bardzo daleko :-(
Właściwie, to znam odpowiedź - nic nie może zrobić, po prostu nic. Straszna tęsknota, ból i czasami wręcz rozpacz ją ogarnia i nic absolutnie nie może zrobić. Prawdopodobnie przechodzę jakiś kryzys i stąd właśnie ta dyskusja. Mam milion sto tysięcy wątpliwości ~-(
Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie !!!!!!!
Awatar użytkownika
cela
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Grześ » 2010-05-16, 20:28

Grazia.K pisze:konkretne pytania ????
a czy Ty moj drogi mozesz dac odpowiedz dlaczego zycie jest takie popieprzone!!!!bo jest...chyba ,ze to tylko moje...nie moge jedynie zrozumiec dlaczego panowie nie sa tacy jak kiedys...jakby asekurowali sie przed nami ,jakby bali sie wypowidac slow,ktore my chcialybysmy slyszec ....a moze to ja takich spotykam...to ja chcialabym byc zdobywana a nie zdobywac :-/

moge i odpowiem

życie jako takie nie jest złe ani dobre. Ono jest nijakie, zawsze i wszędzie . Dopiero nasze spojrzenie, interpretacja, czy ocena dorabia do niego cenzurke dobre, złe, nudzące, interesujace itp. To włąśnie jest sedno sprawy. Znam ludzi szczęśliwych w różnych okolicznościach, znam ludzi nieszczęśliwych w takich samych okolicznościach.

A teraz bezpośrednia odpowiedź - jesli Twoje zycie uważasz za "pieprzone" to musisz mieć powody do takiego osądu. Żeby było inne - trzeba po kolei każdą z tych negatywnych cech wyeliminować, albo zmienić spojrzenie. Pomoge Ci w tym chetnie, ale na pewno wiele szczegółów jest bardzo osobista i nie zawsze można o tym dyskutowac publicznie.

odnośnie wypowiadanie sie panów - jest to naturalna reakcja obronna. Jeśli ktoś coś powie - to moze to być użyte przez słuchającego jako argument do zdobycia przewagi, a nawet zawładnięcia, co z kolei nie bardzo odpowiada osobie która te słowa wypowiedziała. Nikt nie ma włączonego "automatycznego adwokata" i stąd każdy z panów obawia sie, ze zostanie opanowany, usidlony i przypiety do takeigo a nie innego otoczenia.
Musisz zrozumieć, że mężczyźni z reguły sa poligamistami, a kobiety sa tarczej monogamiczne. Nie dziw sie, ze kazdy z facetów bedzie oszczędny w słowach, aby po paru latach nie usłyszał słów "a obiecywałeś".
Najtrwalsze związki zawsze oparte były na swobodzie drugiej strony i jej odpowiedzialności, nie na sztucznych "ceremoniach małżeńskich" stworzonych tylko po to by zapisać kolejny wpis w księdze i pobrać forse.

Musisz też zrozumeic, że Twoje słowa "jakby bali sie wypowidac slow,ktore my chcialybysmy slyszec" świadczą o tym , że chcesz kształtować stosunki z drugą osobą według własnej recepty - nie licząć się z jej zdaniem. takie stanowisko to błąd.
Na koniec jeszcze jedna sprawa: zawsze kazdy z nas - i kobieta i mążczyzna MUSI mieć własny kawałek świata, bo jeśli sie tego zabroni - to budzi sie bunt i staranie o znalezienie swojego sposobu.
pozdrawiam cieplutko
Grześ
Grześ
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Grześ » 2010-05-16, 20:31

cela pisze:Grzesiu, nie mam pytań ~-( Ale cieszę się, że jesteś gotów na odpowiedzi :C:
Właściwie mam jedno pytanie, co ma zrobić kobieta, kiedy bardzo pragnie bliskości, a partner jest akurat bardzo daleko :-(
Właściwie, to znam odpowiedź - nic nie może zrobić, po prostu nic. Straszna tęsknota, ból i czasami wręcz rozpacz ją ogarnia i nic absolutnie nie może zrobić. Prawdopodobnie przechodzę jakiś kryzys i stąd właśnie ta dyskusja. Mam milion sto tysięcy wątpliwości ~-(

partner daleko -
są dwa wyjścia
a nawet trzy
1.jechać do niego
2. czekać i pąłkać
3. znależć sobie zastepstwo
Grześ
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Lidusia » 2010-05-16, 21:54

ad.3 po 2 jest wręcz rewelacyjnym rozwiązaniem!! ;)
Awatar użytkownika
Lidusia
wapniak

Nieprzeczytany postautor: kasta » 2010-05-17, 10:41

:jupii: ehheheheheheheehehh
Grzes-skoro tak chetnie i wyczerpujaco odpowiedzi udzielasz to co zrobic z facetem ktory na wszystko sie zgadza i jest ze wszystkiego zadowolony/cokolwiek by to nie bylo....?????
1-szanowac i zostawic go w spokoju /bo jakjest z tym szczesliwy to poco komus to odbierac
2-robic swoje /znaczy "w swoim kawalku swiata/bo jakos m nie odpowiada zycie pomiedzy kanapa a lozkiem heheheheehehheh
i co dalej ?milo jest spedzac czas razem........ale kanapa jakos mi nie wystarcza....wole aktywny sposob spedzania czasu....... ;)
Awatar użytkownika
kasta
wapniak

Nieprzeczytany postautor: cela » 2010-05-17, 17:56

Grzesiu, dziękujemy za odpowiedzi: wyczerpujące i wszechstronne, hahaha :buzi: :k: :jupii:
Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie !!!!!!!
Awatar użytkownika
cela
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Grześ » 2010-05-17, 20:38

kasta pisze::jupii: ehheheheheheheehehh
Grzes-skoro tak chetnie i wyczerpujaco odpowiedzi udzielasz to co zrobic z facetem ktory na wszystko sie zgadza i jest ze wszystkiego zadowolony/cokolwiek by to nie bylo....?????
1-szanowac i zostawic go w spokoju /bo jakjest z tym szczesliwy to poco komus to odbierac
2-robic swoje /znaczy "w swoim kawalku swiata/bo jakos m nie odpowiada zycie pomiedzy kanapa a lozkiem heheheheehehheh
i co dalej ?milo jest spedzac czas razem........ale kanapa jakos mi nie wystarcza....wole aktywny sposob spedzania czasu....... ;)

mam taką znajomą któej mąż nie widzi nic poza pilotem od telewizora i piwem. Ni epracuje, nic n ie robi, siedzi tylko nw fotelu i oglada TV albo idzie na moment do kolesi na piwo.
Zadziwiające jak mozna tak zyć, ale chyba moznal bo ten jegomość czuje sie dobrze. Jego siostra załątwiłą mu pracę we Włoszech - pojechał i owszem, ale wrócił bo to nie robota dla niego. Dokłądnie ytak jak w "kiepskich".
śliczna wspaniała KASTO - nie jestes w najgorzym położeniu.
A jesli chodzi o rade - moge Ci powiedzieć co ja bym zrobił na Twoim miejscu:
1. założył własne konto (prywatne tylko Twoje)
2. załatwił sobie prace z dala od domu (na przykąłd 300-400 km dalej)
3. zrobił inwentaryzację dóbr w domu (2 nświadków) po czym
4. wyjechał do pracy.

takie postepowanie uruchomi pewnie działąnia strony zainteresowanej. Jesli nie zrozumie, ze brak obiadu na stole to jest skutek jego braku zainteresowania - a zalezy mu - pójdzie po rozum do głowy.
jeśli jest nic nie wartym gościem - znajdzie sobie kochanke i będzie lawurował - nakrycie go nie bedzie trudne
jesli jest nic nie wartym facetem - nie ma sie co martwić - kazdy będzie lepszy
pozdrawiam
Grześ
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Grazia.K » 2010-05-17, 21:50

Grzesiu :C: toz Kasta wyjechala do pracy...
i jezeli czytalbys poprzednie posty wiedzialbys co i ja...przepraszam ,bo to prywatna sprawa Kasty...
tu nie chodzi o bylego meza :C:
tak szczerze to ,ze mezczyzna powie mile slowa nie znaczy ,ze jest lub bedzie w przyszlosci zniewolony lub wszystko sie obroci przeciw niemu...pomylka jezeli chodzi o moja osobe i to duza.. :-D
szukam prawdziwego mezczyzny ..partnera a nie kogos kto "pojawia sie i znika"
partnerstwo chyba polega na tym ,ze kazdy ma swoja wolnosc/tez zalezy na czym ma ona polegac/ja jestem monogamistka...owszem ,ale i monogamisty szukam...nie szukam jedynie seksu,szukam partnerstwa...dziekuje za Grzesiowa odpowiedz :u:
Awatar użytkownika
Grazia.K
wapniak

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sex & Erotyka