Zaproszenie

Aktualności i polityka - na wesoło i poważnie.

Nieprzeczytany postautor: annab » 2009-11-13, 22:22

alak pisze:
Grazia.K pisze:w tlumie sila :k: :k: /wlasciwie to ten nasz tlum calkiem malenki :C: :C: /

A Wy dzielnie na stanowiskach :jupii: Podziwiam :u: Mnie czasu zabrakło. "Ugrzęzłam" w tych swoich colleges, miedzy angielskim, a masażem szwedzkim. Juz mam jeden masaż zaliczony, jako jedyna w grupie. Moje nauczycielka napisała na formularzu, że radzę sobie fenomenalnie, kurcze, tylko ja nie czuje tego, a na zajęciach siedzę jak na "tureckim kazaniu". Robię jednak dobrą minę i juz nawet zdecydowałam sie na następny kurs, który zaczyna sie w styczniu. Tym razem refleksologia i aromaterapia level 3. Da mi to certyfikat i prawo wykonywania zawodu. Po tym pierwszym będe miała prawo wykonywać masaż szwedzki, a aroma- i refleksologia tylko podstawy. Piekielnie ciężko jest uczyć sie w obcym języku, ale może jakimś cudem to skończę.

jeśli nie masz czasu dla wapniaków to znaczy że masz mało zajęć Alu
ja czym więcej zajęc tym więcej czasu mam :jupii: :jupii: :jupii:
a refleksologię czyja metodą chcesz skończyć ?
Jaki dzień w moim życiu był najpiękniejszy?? To nie był dzień, to była noc.
Awatar użytkownika
annab
wapniak

Nieprzeczytany postautor: alak » 2009-11-14, 00:42

Aniu, szczerze mówiąc nie wiem jaką metodą. Uczyliśmy się jednak o Eunice Ingham i Doreen Bayly, która studiowała z Ingham i która rozpowszechniła refleksologię w UK. Wiem, że będę miała certyfikaty z dwóch organizacji egzaminacyjnych, z Vocational Training Charitable Trust i ITEC (an international examination board). Póki co to wszystko dla mnie czarna magia.
Awatar użytkownika
alak
wapniak

Nieprzeczytany postautor: annab » 2009-11-14, 09:16

ja tak z ciekawości
ale metodę Ingham znam - bo jakby to ona opracowała refleksologię
ale poznałam też parę innych sposobów masowania stóp -
całkiem odmiennych i zadziwiające jest to że wszystkie się sprawdzaja :jupii: :jupii:
Awatar użytkownika
annab
wapniak

Nieprzeczytany postautor: kasta » 2009-11-15, 11:54

masaz dobra rzecz-zawsze sie sprawdza :jupii: :jupii: :jupii: :jupii: :jupii: :k:
Awatar użytkownika
kasta
wapniak

Nieprzeczytany postautor: alak » 2009-11-15, 12:56

Grazia.K pisze:masaz zawsze sie przydaje ;) mozna go wykorzystac w wielu sytuacjach :jupii: :jupii:
dasz rade ...jestem pewna :C:
refleksologia...ciekawa ....aromoterapia ...cudowna :k: i takze przydatna :jupii: :jupii: :jupii: i jeszcze tylko masaz tentryczny ;) i kazdy facet lezy u twoich stop Alu!!!!!!
a czy zrobilas juz rozeznanie terenu odnośnie zapotrzebowania :!?:

Rozeznania terenu, Graziu, nie robiłam. Robie te kursy z myślą o powrocie do Polski i własnym gabinecie i, mam nadzieje, skromnej, ale jednak, niezależności finansowej od potencjalnych pracodawców. Dałam ogłoszenie na Polonii, ze potrzebuje chętnych do masażu. Mam pare zgłoszeń. Myślę, że wśród nich znajdą się stali klienci. Jeśli zdecyduje sie robić następny kurs, to będę potrzebowała 100 przypadków ( teraz tylko 15) do zrobienia i opisania. Taka praktyka z dowodami na papierze da mi juz pewną wizytówkę i byc może ułatwi start w biznesie. Mam jeszcze o tym mgliste pojęcie, ale na tym kursie sporo uczę się też na temat zakładania biznesu. Wprawdzie czuję się jak bym wchodziła do ciemnego pomieszczenia, gdzie dopiero po czasie zaczynam widzieć zarysy przedmiotów, ale czekanie, aż wszystko będzie jasne i potem podjecie decyzji, czy wchodzę w to czy nie, zajęło by mi "wieki", a do niektórych tematów jak przepisy i regulacje prawne nigdy bym nie zajrzała.
Czas, więc pokaże. Póki co, jeśli mam okazje uczyć się tego co lubię za darmo...Czemu nie?...Mimo, że kosztuje to dużo wysiłku.
Awatar użytkownika
alak
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Lidusia » 2009-11-15, 13:01

Przyda się!!!!! Posiądź wiedzę i umiejętności, a potem to wykorzystaj!!! Będę z pewnością jedną z wielu klientek!!! :k: :-D
Awatar użytkownika
Lidusia
wapniak

Nieprzeczytany postautor: annab » 2009-11-15, 13:05

dobrze że tylko wysiłku :-D
ja musiałam cięzko pracować aby zarobić na kursy :-/
Awatar użytkownika
annab
wapniak

Nieprzeczytany postautor: alak » 2009-11-15, 13:05

Swietnie, Lidusia :k:
Awatar użytkownika
alak
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Grazia.K » 2009-11-15, 15:57

to mnie troszke zaskoczylas ,bo zawsze Alu pisalas ,ze raczej zostajesz tutaj z powodu Tomasza....dobrze ,ze zaczynasz myslec o sobie tez!!!!
ja tutaj nie jestem zbytnio szczesliwa i mysle ,ze tez wroce.... :C:
Awatar użytkownika
Grazia.K
wapniak

Nieprzeczytany postautor: kasta » 2009-11-15, 18:23

wszyscy wrocim....kiedys :-P :-D ja tez wroce....Alu :k: :jupii: :u: :u: :u:
Awatar użytkownika
kasta
wapniak

Nieprzeczytany postautor: alak » 2009-11-15, 19:05

Grazia.K pisze:to mnie troszke zaskoczylas ,bo zawsze Alu pisalas ,ze raczej zostajesz tutaj z powodu Tomasza....dobrze ,ze zaczynasz myslec o sobie tez!!!!
ja tutaj nie jestem zbytnio szczesliwa i mysle ,ze tez wroce.... :C:

Nie, nie, nie Grażynko. Zawsze myślałam o powrocie, ale trzeba mieć pomysł na powrót.
Ostatnio zmieniony 2010-06-19, 18:13 przez alak, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
alak
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Grazia.K » 2009-11-15, 21:16

najwazniejsze jest to ,ze widzisz taka potrzebe...wiec jak piszesz ...zakasuj rekawy i do roboty :k:
Awatar użytkownika
Grazia.K
wapniak

Nieprzeczytany postautor: kasta » 2009-11-16, 11:31

Alu-napewno pomysl jest swietny-duzo mlodych ludzi tak robi-z mysla o otworzeniu podobnego bznesu po powrocie..... :jupi :jupii: :jupii: napewno uda ci sie-i tutaj tez bedzie przynosc dochod
:u: :u: :u: :u: :u: :u: jestes naprawde wielka :k:
niestety wiekszosc-spoczywa na laurach i konczy na ....narzekaniu......... :-/ nalezysz naprawde do wyjatkow :k: :u: :jupii:
Awatar użytkownika
kasta
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Grazia.K » 2009-11-16, 19:46

:k: :k: :k:
Awatar użytkownika
Grazia.K
wapniak

Nieprzeczytany postautor: annab » 2009-11-16, 21:24

tylko Alu dbaj o ręce bo narzekałaś że często cię bolą - a każdy masaż to duży wysiłek fizyczny i przeciążanie stawów
powodzenia :k: :k: :k:
Awatar użytkownika
annab
wapniak

PoprzedniaNastępna

Wróć do Wiadomości i Polityka