oj gna ...gna!!!!wiem ,ze czesto jest wiele "ale"..by zrobic cos i wiele przeciw...i prawda ,ze jest sie madrym czasami zbyt pozno ,ale powodem tego jest tez to ,ze nasze korzenie sa bardzo mocne i nie zawsze umiemy je zerwac.....nigdy nie jestesmy pewni co lepsze....oj!!!!gdyby tak wiedziec zawsze wszystko
Był czas gdy czczono Słońce. Przez wiele stuleci budowano mu wieże, złociste ołtarze, składano hołd o świcie, aż w toku wydarzeń wygasł człowiek dla Słońca, które dalej świeci...
— Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
Jutro...
...64 lata temu (dn. 9 lipca 1945 roku) zmarła Maria Pawlikowska-Jasnorzewska, polska poetka dwudziestolecia międzywojennego?
Ktoś powiedział mi, że życie to młyńskie koło. Obraca się. Sztuka polega na tym, żeby zatykać nos, kiedy się jest pod wodą, i nie dostać zawrotu głowy, kiedy jest się na górze.
— James Baldwin
na zawroty glowy nie marzekam,czesciej ostatnio nos zatykam
Zanim zrobisz nastepny krok,nigdy nie spogladaj w dol,by sprawdzic grunt pod nogami..
Tylko ten,kto koncentruje wzrok na odleglym horyzoncie,odnajdzie wlasciwa droge...
Dag Hammarskjold/nad o dwie kropki ,ale moja klawiatura nie posiada takiego znaku /