Czy azs może sie nasilać zimą?

Dobry wygląd poprawia naszą samoocenę oraz sprawia, że czujemy się lepiej. Dział ten będzie poświęcony kosmetykom, makijażowi, fryzurom oraz innym czynnikom, które sprawiają, że wyglądamy i czujemy się lepiej.

Czy azs może sie nasilać zimą?

Nieprzeczytany postautor: mariamaria » 2025-02-26, 14:20

Od jakiegoś czasu zauważyłam, że zimą moja skóra wygląda jeszcze gorzej niż zwykle. Jest bardziej sucha, bardziej swędzi i częściej się łuszczy. To normalne przy AZS czy może mam coś źle dobrane do pielęgnacji?
mariamaria
wapniak

Re: Czy azs może sie nasilać zimą?

Nieprzeczytany postautor: anna46 » 2025-02-27, 10:46

Tak, zima to najgorszy czas dla skóry przy AZS. Powietrze jest suche, kaloryfery wysuszają jeszcze bardziej, a do tego zimno na dworze i zmiany temperatury. Najlepiej stosować grubsze warstwy kremów, zwłaszcza na noc, bo wtedy skóra się regeneruje. No i unikać gorących kąpieli, bo to tylko dodatkowo wysusza. Jeśli nie masz jeszcze dobrych kosmetyków na to, to zerknij tutaj: https://verdelove.pl/kategoria-produktu ... nie-skory/ Zima jest ciężka, ale da się to trochę opanować, jak się dobrze nawilża i nie przesadza z ogrzewaniem w domu.
anna46
wapniak

Wróć do Moda i uroda