kasta

Miejsce do zaprezentowania innym swoich prac

Nieprzeczytany postautor: cela » 2010-10-31, 20:38

co do tych butów, nie wiem, jak się nazywają, ale co nieco dowiedziałam się o nich z t.zw. pierwszych ust. Na kursie nordica był młody człowiek zajmujący się sprzedażą sprzętu, ubrania i butów sportowych. Wypytałam go o te właśnie łódkowe buty. Stwierdził, że to zwykły szpan. Może faktycznie kształtują sylwetkę (uda, pośladki i talię), ale poruszać się w nich można tylko na płaskich i gładkich powierzchniach. Nawet kostka brukowa odpada, bo można się zabić. Nie może być mowy o ścieżkach parkowych, leśnych duktach, żadnych wzniesieniach, czy spadkach terenu. Łódkowy kształt podeszew powoduje wzmożoną pracę mięśni, żeby utrzymać całe ciało w równowadze. Jak tylko o tym sobie pomyślę, to już mi się kolebie w głowie.
Myślałam, że takie buty mogłabym sobie kupić, żeby móc szybciej się poruszać z kijkami, ale po tych wszystkich wyjaśnieniach okazało, że lepiej pozostać przy zwykłych butach trekingowych.
Ale ja nadal polecam Wam chodzenie z kijkami. Schudłam już 6 kilo i nadal chudnę. Wchodzę w kolejne coraz starsze, czyli coraz szczuplejsze spodnie :jupii: :jupii: :jupii:
Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie !!!!!!!
Awatar użytkownika
cela
wapniak

Nieprzeczytany postautor: kasta » 2010-11-01, 00:56

heheheh racja-te buty to ja tez widzialam/nawet w cenie przyzwiotej..hmmmm/ale przekonana nie jestem.......chociaz z drugiej strony rozmawialam z osoba ktora take buty nabyla i jest bardzo zadowolona.......zobaczymy.... :cfa:
Celu-oczywiscie ze t buty do trekingu sie nie nadaja...chociazby dlatego ze maja zupelnie plaskie podeszwy....narazie uzywam wkladek ortopedycznych..zawsze to cos...hehehhe problem ze sa troche inne niz zwykle-i nie do kazdych butow sie mieszcza razem ze stopami hehehehhehehehh
naszczescie buty trekingowe/ciekawe po co zkupilam ?hehehehehe /sa troche "obszerniejsze i wkladki moge nosic -ale tylko nakrotkie dystansy :-P :jupii:
jakos bedzie :k:
Awatar użytkownika
kasta
wapniak

Nieprzeczytany postautor: cela » 2010-11-01, 13:26

No właśnie, brakuje zdania osoby, która przetestowała te buty, bo mogą się okazać całkiem niezłym hiciorem :k: Wczoraj trochę było mi głupio, że tak je bardzo "obsmarowałam" nie spróbowawszy ich wcześniej :-P
Kasta, brawo, cieszę się, że działasz z wkładkami do trekingu :k: :jupii: :jupii:
Awatar użytkownika
cela
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Grazia.K » 2010-11-01, 19:08

Kasta kupisz specjalne buty do "Wide foot"...ja tez nosze ,bo mam paluchyi w waskich cierpie ~-( ~-( niesamowicie ...wkladki tez nosze,bo postawa wadliwa ~-( /kurcze wszystko do du../uzywam tez do nowych butow spray"leather shoe STRETCH"...spryskujesz w srodku i do piany wkladasz stope :k: ...but sie dopasowuje do stopy...rewelacja dla mnie ...ja podobnie jak wiele z nas caly dzionek na nogach ...wiec jest wazne by buty byly wygodne :k: :k:
co do "Lodek" moze to i glupota,bo ludzie wiedza jak zarabiac na innych...nie podobaja mi sie ,ale moze :!?: cos robia ;)
Awatar użytkownika
Grazia.K
wapniak

Nieprzeczytany postautor: cela » 2010-11-01, 19:22

Nie mogę się powstrzymać, zobaczcie same, jakie świetne :jupii: buciki znalazłam w necie :jupii: :jupii:
http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... &action=18
Awatar użytkownika
cela
wapniak

Nieprzeczytany postautor: kasta » 2010-11-02, 01:25

Grazynko-dzieki,spray kupie-tylko gdzie???????buty i tak kupuje numer wieksze......i szerokie....nie moga mnie sciskac-bo krazenia w stopach brak :-/
do Lodek-tez jakos przekonania niemam....... :cfa: mialam na nogach/a co-przymierzyc zawsze mozna ;) -dziwne uczucie....... :cfa: ale moze skuteczne bada-narazie jakos funkcjonuje,po badaniach sie okaze jak bardzo mam uszkodzone sciegna achillesa......na razie bola i owszem-ale juz sie przyzwyczailam i jakos sa jeszcze do wytrzymania.....tyle ze jest coraz gorzej-heheheheheheh jak to bywa w tym wieku.....a chodzic trzeba-taka praca.... :-D ehheheeh zreszta-chodzic i tak trzeba :jupii: jakos :-D

Cela-takie tez w tym sklepie byly ehheehheehehehe strasznie smieszne :sasa: tylko ena byla niewesola :ooo:
Awatar użytkownika
kasta
wapniak

Nieprzeczytany postautor: cela » 2010-11-02, 17:46

Cena niewesoła to fakt, ale nawet za darmo nie włożyłabym tych butów :jupii: :jupii: :jupii:
Awatar użytkownika
cela
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Grazia.K » 2010-11-02, 21:20

takieeeeeeeeeeeee smieszne :jupii: :jupii: :jupii: czego to nie wynajda ;)
Kasta ale dlaczego sciegna Achillesa....jakis powod tego jest...cholender skakalas czy co!!!!
spray mozeesz dostac tam gdzie reperuja buty /na marketach jezeli reperuja ..../tam gdzie dorabiaja klucze i reperuja bury...jezeli nie dostaniesz daj znac to jakos ci przesle :k: :k:
Awatar użytkownika
Grazia.K
wapniak

Nieprzeczytany postautor: cela » 2010-11-03, 07:45

Ścięgna goją się, ale niestety bardzo wolno. Mnie bolały na początku mojego biegania. Okazało się, że przez brak ćwiczeń rozciągających ~-(
Kasta, nie chcę się wymądrzać, bo może byłaś już z nimi u lekarza :k: Ale może nie zaszkodziłoby poszperanie w googlach i wyszukanie ćwiczeń na wzmocnienie Achillesów :buzi: :k: :C:
http://strefanordicwalking.pl/index.php ... ozgrzewka/
Ćwiczenie pod tytułem: "Rozciąganie nóg" jest na Achillesy. Można je robić przy: ścianie, krześle, drzewie itp. Trzeba pamiętać, to ważne, że opieramy ciężar ciała na nodze z tyłu. Nogą z przodu tylko się podpieramy i utrzymujemy równowagę. Koniecznie tak stajemy, żeby pięta nogi z tyłu była dokładnie oparta na ziemi. Pogłębiamy rozkrok. Przynajmniej 10 razy na każdą nogę. Przyjemnych ćwiczeń :k: :jupii:
Teraz sobie uświadomiłam, że nie wiem, czy można ćwiczyć, jeśli ścięgna już dają o sobie znać bólem ~-(
Awatar użytkownika
cela
wapniak

Nieprzeczytany postautor: kasta » 2010-11-03, 10:31

u lekarza bylam-,bo niestety jest zle......
dzieki-cwicze ciagle-dlatego jeszcze jakos funkcjonuje...hehehehe jakos :-/ sciegna sa uszkodzone niestety-ma to zwiazek z brakiem krazenia ,skakac nie skakalam...ale za duzo ~na nogach~niestety......kupilam sobie w Polsce ketanol zel=pomaga bardzo,mozna kupic bez recepty-w razie klopotow-polecam.... :k:
Awatar użytkownika
kasta
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Grazia.K » 2010-11-03, 22:41

takie cwiczenia miala tez moja Nicole ,bo cierpiala na bol sciegien z powodu zbyt szybkiego wzrostu...pomaga jej ,ale chwilowo byla zawiesic taniec irlandzki poniewaz zbyt forsowal wlasnie Achillesy...
Ketanol znam ...ale to tylko chwilowa pomoc a tabletki Ketonalu to zbrodnia dla zoladka ~-( ~-( myslalam ,ze nie przezyje....a czy masz zylaki???
Awatar użytkownika
Grazia.K
wapniak

Nieprzeczytany postautor: kasta » 2010-11-04, 00:45

hehehe :k: mam,tetnic niemam za to=wyciete w obu nogach od pachwin.....stad klopoty z niedotlenieniem dosc powazne.... %-) ketanolu w tabletkach nie zazywam....ale zel to jedyny dostepny lek...nie tutaj ,tutaj nie jest dopuszczony do uzytku......w zasadzie tu to tylko ibuprofen..ale skuteczny to on nie jest....
Awatar użytkownika
kasta
wapniak

Nieprzeczytany postautor: cela » 2010-11-04, 17:42

o mój Boże, za czyje grzechy tak cierpisz, mam nadzieję, że nie za moje :buzi:
Awatar użytkownika
cela
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Grazia.K » 2010-11-04, 22:54

po operacji zwykle sie tworzy samoistnie krazenie oboczne :k: ,ale w twoim przypadku cos dziwnego sie stalo :!?: ...nie usuwa sie tetnic ,lecz zyly ;) nalezaloby sprawdzic droznosc zyl czyli zrobic angiografie...przynajmniej kiedys tak sie robilo....nie nos skarpetek ze sciagaczami :k: Ketanol dostaniesz w polskim sklepie ;-)
wiem ,ze ibuprofen nie pomaga,bo oni maja 1/2 stezenia....zwykle sie zabezpieczaja...
mam nadzieje ,ze znajda madrzy medycy przyczyne.... :buzi: czego zycze :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
Grazia.K
wapniak

Nieprzeczytany postautor: kasta » 2010-11-05, 10:45

hehehe no wlasnie-mialam pecha.... :-/ z zylami/albo bez ...nie mialabym takich problemow....a tak to troche gorzej,,,,,nie nosze skarpet ze sciagaczami bo nie moge...hheheh buty tez musze nosic numer wieksze.....krazenie oboczne tez sie zrobilo...ale wyglada jak wyglada....a ja calkiem duza "baba"jestem hehehheheehto troche ciezko-badania robie -ale cudow niema...tetniic glownych tez niema heheheheheheehehhehe wiec w zasadzie nic na to poradzic niemozna...boli wzglednie tyle ze klopoty oboczne" dokuczaja/kwas moczowy powoli sie zaczyna odkladac,sciegna wysiadaja......ale na razie zle niiiie jest :jupii: :jupii: :jupii:
Awatar użytkownika
kasta
wapniak

PoprzedniaNastępna

Wróć do Wasza twórczość