Ideał mężczyzny

To miejsce zarezerwowane tylko dla kobiet na „babskie pogaduchy".

Nieprzeczytany postautor: Boss » 2007-05-14, 22:42

Dooobre, ale niestety - jakże - prawdziwe... coraz częściej jest tak jak już czytałem o mężczyźnie, ktory "robi" podchody do kobiety, aby sie z nią pokochać ... ile w tym prawdy...
niestety jako przedstawiciel płci brzydszej - muszę stwoerdzić - z obserwacji, że dzisiejsi mężczyźni - pozbawieni są : szarmancji ( czy ktoś jeszcze pamieta, co to jest ), podstawowych zasad kultury - uważam - za przesade, kiedy kobieta spodziewa się, że mężczyzna każdorazowo - będzie otwierał jej drzwi do samochodu, czy przystawiał - krzesło... owszem, może tak być, ale nie może to być terror ze strony kobiet... ( niestety - znam taka ) ...
Awatar użytkownika
Boss
Administrator

Nieprzeczytany postautor: Boss » 2007-05-15, 01:43

echoooo - a ja uwielbiam traktowac kobiety - jak damy !!!

echoooo pisze:.... Ale dźwiganie siatek z zakupami, podanie ręki, kiedy wysiadam np. z publicznych środków lokomocji, przepuszczenie w drzwiach itp. uważam za elementarne. I tego wymagam.

Nie poruszajmy tu spraw oczywistych...chyba tylko prostak i gbur - zachowalby sie w takich sytuacjach - inaczej

echoooo pisze:Ale jest mi bardzo miło, kiedy Pan potrafi wyjść po za podstawowe maniery, choćby to miało miejsce sporadycznie. A już super na pierwszym spotkaniu.

A to juz mowimy o szarmancji - ja to np. bardzo lubie, uwazam, ze to mile i dla partnerki i dla mnie...

echoooo pisze:Co najbardziej cenicie w kobietach? Urodę, intelekt czy kobiecość? Więc pozwólcie nam czuć się kobietami, a nie garkotłukami. Wtedy my zobaczymy w was mężczyzn i nie będziemy patrzyły na waszą urodę, grubość portfela, czy wielkość penisa.

Alez - ja to uwielbiam.. kropka !
Awatar użytkownika
Boss
Administrator

Nieprzeczytany postautor: Agnieszka » 2007-05-15, 07:16

hym...widze ze ja mam chyba wielkie szczescie w zyciu....99 procent mezczyzn z ktorymi sie spotykalam badz sa moimi przyjaciolmi takich jest...w towarzystiwe zadnego znich nie czuje sie garkotlukiem,.,..tylko kobieta....i to najprawdziwsza na swiecie....
Awatar użytkownika
Agnieszka
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Agnieszka » 2007-05-15, 11:58

staram sie nie uogolniac...kazdy mezczyzna to indywidualny przypadek...ale skoro takie sa spostrzezenia ...ciesze sie ze mialam w zyciu duzo szczescia:)
Awatar użytkownika
Agnieszka
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Beata » 2007-05-22, 17:12

Cholera... właśnie stwierdziłam, że nie ma czegoś takiego jak "ideał". Trzeba po prostu trafić na "tego kogoś" i wszelkie (lub ich część) wcześniejsze deklaracje tracą ważność i sens.. ale może sie mylę
Awatar użytkownika
Beata
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Agnieszka » 2007-05-22, 17:33

Beata pisze:Cholera... właśnie stwierdziłam, że nie ma czegoś takiego jak "ideał". Trzeba po prostu trafić na "tego kogoś" i wszelkie (lub ich część) wcześniejsze deklaracje tracą ważność i sens.. ale może sie mylę

jest w tym prawda....czesto tak jest, ze jesli sie trafi na te "wlasciwa " osobe....to potrafimy jej wiele wybaczyc ...wiecej niz innym....i w przypadku silnego uczucia...wczesniejsze deklaracje jaka ta osoba powinna byc traca duzo na znaczeniu....potrafimy w niej zaakceptowac rzeczy, ktore wczesniej nas razily lub raz w innych...czy byly nie do zaakceptowania....
Awatar użytkownika
Agnieszka
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Grazia.K » 2007-05-26, 00:04

Ciekawa dyskusja.!!!!Chyba kazda kobieta lubi by traktowano jak dame a moze chociaz jako kobieta.... Przeciez czasami tak male gesty czynia,ze czujemy sie takie wazne. :-)
Awatar użytkownika
Grazia.K
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Modliszka » 2007-05-26, 03:39

wlasnie - ja uwazam, ze te male, najdrobniejsze gesty - sa najwazniejsze.
Awatar użytkownika
Modliszka
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Agnieszka » 2007-05-26, 19:05

dla mnie wazne jest to ze jesli mezczyzna cos mi mowi to wiem mam pewnosc ze tak jest...
Awatar użytkownika
Agnieszka
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Demonik » 2007-05-27, 00:23

..
Ostatnio zmieniony 2007-07-01, 02:11 przez Demonik, łącznie zmieniany 1 raz
Demonik
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Kaja » 2007-06-02, 20:15

A mnie sie wydaje ze ideal móglby zanudzic na smierc .... taki w kazdym calu poprawny facet to cieple kluchy ... nie mowie ze powinien byc macho ale odrobina wad ktore mozna pokochac, ścierac sie z nimi i zaakceptowac jest potrzebna
Coś mnie kurde swędzi pod łopatkami...chyba rosną mi skrzydła ;)
Awatar użytkownika
Kaja
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Agnieszka » 2007-06-02, 20:19

dla kazdego z nas ideal znaczy cos innego....
i niech tak pozostanie....
przeciez jak ktos ma male rozki - ;) - jak ja ;) - tez go mozna pokochac..... :jupii:
Awatar użytkownika
Agnieszka
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Kaja » 2007-06-02, 20:27

no i o to chodzi zeby te rózki pokochac... to taki lekki pieprzyk :k:
Coś mnie kurde swędzi pod łopatkami...chyba rosną mi skrzydła ;)
Awatar użytkownika
Kaja
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Agnieszka » 2007-06-02, 20:29

Kaja pisze:no i o to chodzi zeby te rózki pokochac... to taki lekki pieprzyk :k:

ps. powiedz to mojemu partnerowi,,,, ;)

skrzydelka tez mam,,, ;) ale malutkie toto... ;) jakies niewydarzone czy co... :jupii:
Awatar użytkownika
Agnieszka
wapniak

Nieprzeczytany postautor: jack1965 » 2007-06-04, 22:35

DOBRY MĄŻ

16 cech jego charakteru

1. budzi cię całując tam, gdzie najbardziej lubisz

2. pamięta nie tylko datę twoich urodzin, ale także dzień, w którym pierwszy raz pocałowaliście się

3. należy do tej kategorii mężczyzn, którzy na pracach domowych spędzają więcej niż statystyczne 11 minut dziennie

4. dzwoni do ciebie co najmniej trzy razy dziennie

5. nie rozstaje się z książką "Petite Philosophie de l'amour" Alaina de Bottona (jeśli nie zna francuskiego, czyta polskie tłumaczenie "Wszystko o miłości", Prószyński i S-ka 2002), bo identyfikuje się z jej bohaterem; tak jak on, miał tylko jedną szansę na 5 840,82, żeby spotkać kobietę swego życia, tzn. ciebie, a jednak mu się to udało!

6. zagląda dyskretnie do twojej szafy, by kupować ci ubrania we właściwym rozmiarze i tej marki, którą lubisz

7. aby uczcić waszą rocznicę, stara się odtworzyć dzień, kiedy się pierwszy raz pocałowaliście, i całuje cię z tą samą pasją!

8. jeśli musi wyjechać służbowo, zostawia ci przy łóżku dyktafon z nagraną wiadomością "dobranoc, mój aniołku"

9. kiedy jesteś przeziębiona, przygotowuje ci "zestaw leczniczy": ciepłe mleko z miodem, czekoladki i dobry film na DVD...

10. w sytuacjach podbramkowych pożycza ci swoją golarkę, nawet jeśli łamie mu to serce

11. oświadczając się, daje ci złoty wisiorek z wygrawerowanym pytaniem: wyjdziesz za mnie?

12. ma stresującą pracę, ale zamiast wyładowywać się na podwładnych,

po pracy idzie z tobą na długi spacer

13. składa ci życzenia z okazji Dnia Matki, by dać ci do zrozumienia, że chciałby mieć z tobą dziecko

14. chciałby mieć czapkę niewidkę, by móc posłuchać, o czym mówią kobiety na babskich wieczorach; zamiast tego zaczytuje się w powieściach Katarzyny Grocholi

15. często trzyma cię za rękę, obowiązkowo przepuszcza cię pierwszą w drzwiach i zawsze zachowuje się jak dżentelmen

w stosunku do teściowej

16. kiedy wstajesz lewą nogą, robi ci poranną kąpiel z aromatycznym olejkiem

6 rzeczy, po których go poznasz

1. kupuje do domu świece o zapachu cynamonu lub wanilii, bo zapach ciasta kojarzy mu się ze słodkim dzieciństwem

2. na śniadanie do łóżka poda ci bułeczki z dżemem, a do tego oczywiście szampan!

3. jeśli pada w niedzielę, z wielką przyjemnością razem z dziećmi piecze ciasto czekoladowe; używa kilku różnych foremek, żeby zrobić też małe ciasteczka do herbaty

4. dałby ci gwiazdkę z nieba; póki co, chce kupić akr gruntu na Księżycu (35 euro, www.luneimmo.com)

5. na oddział położniczy przychodzi z maleńką koszulką z napisem "śliczna jak mama" jeśli to dziewczynka...

6. ... a jeśli to chłopiec, napis głosi "silny jak tata"

jego 3 możliwe wady

1. uważa, że kobieta jest stworzona do pracy w domu i dlatego może ci sprezentować gumowe rękawice ozdobione wielkimi kwiatami w kolorze lilaróż

2. woli piwo z kolegami i mecz w telewizji niż wytworną kolację u twego boku

3. zaprasza cię na piwo z kolegami, bo zakłada, że najważniejsze, to być razem
jack1965
wapniak

Następna

Wróć do Świat kobiet