Operacje plastyczne

To miejsce zarezerwowane tylko dla kobiet na „babskie pogaduchy".

Operacje plastyczne

Nieprzeczytany postautor: Hanna » 2007-05-09, 22:32

Jestem po operacji plastycznej piersi. Na początku - było wszystko OK, później zaczęło się wszystko psuć. Mój mąż - zaczął mi dokuczać, że jestem "sztuczna", ze to silikon... zaczęłam popadać w depresję, później zaczęłam unikać - kontaktów seksualnych z mężem, teraz jest jeszcze gorzej... i tylko dlatego, że chciałam wydawać się atrakcyjniejsza dla męża... teraz jestem pół roku po rozwodzie.... ale nie mogę sobie poradzić z tym...
Awatar użytkownika
Hanna
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Krzysztof » 2007-05-13, 12:27

echoooo pisze:Aniu atrakcyjność kobiety, to wcale nie walory fizyczne.

Moja droga, sorry, ale pozwólcie, ze wlacze glos plci odmiennej... echoooo - uwazam, ze bardziej adekwatne byloby stwoierdzenie: ... atrakcyjność kobiety, to ( nie tylko ) wcale nie walory fizyczne.
Moim zdaniem, patrzac na kobiete ( ale nie tylko ) juz na pierwszy rzut oka, widze, czy dana osobe moge polubic/zaakceptowac... jednak - jakby na to nie patrzyl - jestesmy wzrokowcami, wiec - wydaje mi sie, ze ten czynnik - jest bardzo wazny , w kazdych - relacjach.

echoooo pisze:Wykaż się pomysłowością i inteligencją. Kocha nie się kogoś nie za to jak wygląda, tylko za to, kim jest. Widzę, że masz wyłącznie problemy, polecam terapię u jakiegoś dobrego psychologa.

A tu juz piszesz o uczuciach - tu sie z Toba zgadzam... ale rowniez z zastrzezeniem, ze nie tylko za to, kim jest... ale rowniez - jak wyglada... sorry, ale zadam Tobie - pytanie: czy gdybys miala kontakt z uroczym , inteligentnym panem - ktory w kontaktach netowych, nawet telefonicznych - bylby bardzo uroczy, a podczas spotkania w realu stwierdzilabys: facet : smierdzi, ubiera / przychodzi na spotkanie w starej, koszuli flanelowej, jeansach - brudnych.. itd. - jaka bylaby Twoja reakcja..??
Awatar użytkownika
Krzysztof
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Agnieszka » 2007-05-14, 15:18

uroda to tak naprawde rzecz wzgledna....kazdemu podoba sie cos innego i ktos inny ...inaczej przeciez byloby bardzo bardzo nudo....a tak naprawde nie ma brzydkich kobiet...kazda z nas cos w sobie ma....i jesli umie sie cieszyc zyciem i akceptuje siebie...coz wiecej potrzeba,,,mysle ze ania tez znajdzie mezczyzne ktory ja pokocha...a pewnie ta operacja byla tylko pretekstem dla meza...tam gdzie sa uczucia zawsze mozna wszytsko naprawic....
Awatar użytkownika
Agnieszka
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Beata » 2007-05-15, 22:24

ale czemu nie poprawic sobie tego i owego, aby byc - jeszcze bardziej - atrakcyjna ?
Awatar użytkownika
Beata
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Agnieszka » 2007-05-16, 07:04

ja sie boje operacji...nie wiem czy znioslabym taki bol...zreszta nawet o tym nie mysle...
Awatar użytkownika
Agnieszka
wapniak

Nieprzeczytany postautor: basiula » 2007-05-17, 14:10

nie zdecydowałabym się na operację plastyczną ,chyba że uległabym jakiemuś wypadkowi(odpukać), lub miałabym jakąś wadę fizyczną ,która odstraszałaby otoczenie i mnie samą...póki co uważam że o ciało, czy jak kto woli o sylwetkę trzeba dbać samemu bo operacja niczego tu nie załatwi...
Awatar użytkownika
basiula
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Agnieszka » 2007-05-17, 14:24

zgadzam sie z tym co napisano powyzej...niestety w wielu przypadkach operacja plastyczna niczego nie zmienia jesli problem tkwi wylacznie w psychice
Awatar użytkownika
Agnieszka
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Boss » 2007-05-28, 19:04

basiula pisze:nie zdecydowałabym się na operację plastyczną ,chyba że uległabym jakiemuś wypadkowi(odpukać), lub miałabym jakąś wadę fizyczną ,która odstraszałaby otoczenie i mnie samą...póki co uważam że o ciało, czy jak kto woli o sylwetkę trzeba dbać samemu bo operacja niczego tu nie załatwi...

basiula - w całości podzielam Twoje zdanie.. matka natura stworzyła nas takimi jakimi jesteśmy. Jestem przeciwnikiem : silikonów, jadów żmiji, itp. "wynalazków"... przecież, nie ma nic piękniejszego jak natura... a jesłi ktos ma nas kochać, to i tak pokocha !! - bez względu na nasz wygląd..
Awatar użytkownika
Boss
Administrator

Nieprzeczytany postautor: Grazia.K » 2007-05-28, 22:31

Zgadzan sie z moimi przedmowcami -uwazam,ze w obecnych czasach operacje plastyczne sa przeprowadzane zbyt nagminnie.Powinna byc prowadzona selekcja odnosnie koniecznosci operacjii - tak bylo kiedys.Jednak obecnie w dobie kiedy pieniadz rzadzi swiatem dla chirurgow plastycznych jest to tylko dodatkowy przyplyw pieniedzy.Jestem przeciwniczka i akceptuje takie poperacje jezeli sa koniecznoscia,a nie kolejna zachcianka
Awatar użytkownika
Grazia.K
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Boss » 2007-05-28, 23:09

...często - jest to zupełnie odwrotna sytuacja: to właśnie widok potężnych pieniędzy - prowokuje wybór specjalizacji na " chirurgię plastyczną" ... kolejny business ...
Awatar użytkownika
Boss
Administrator

Nieprzeczytany postautor: Boss » 2007-05-30, 01:18

echoooo - masz rację daleko od takich historii - bo to i zdrowo dla: ciała, psychiki, ale i dla kieszeni... :)
Awatar użytkownika
Boss
Administrator

Nieprzeczytany postautor: kasta » 2007-05-30, 02:56

zapomnieliscie dodac waznej rzeczy,niestety nie jest propagowny-wzorzec-jestes piekna jaka jestes
co ogladamy w srodkach masowego przekazu?w tv,na plakatach,na pokazach mody....
kiedys chciala cos kupic ladnego w rozmiarze 42-w butiku-nie bylo
zapytalam pani-czy kobiety takie jak ja nie mja szans ubrac sie w cos ladnego?spojrzala na mnie-wie pani-rzeczywiscie,mamy tylko male rozmiary...
a ja nie mam zamiaru sie odchudzac :k:
jak wiekszosc ma sie czuc dobrze w "swojej"skorze skoro gdzie tylko popatrza-pekne jest tylko do38 :-D :-P
Awatar użytkownika
kasta
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Agnieszka » 2007-06-01, 13:54

kasta pisze:zapomnieliscie dodac waznej rzeczy,niestety nie jest propagowny-wzorzec-jestes piekna jaka jestes
co ogladamy w srodkach masowego przekazu?w tv,na plakatach,na pokazach mody....
kiedys chciala cos kupic ladnego w rozmiarze 42-w butiku-nie bylo
zapytalam pani-czy kobiety takie jak ja nie mja szans ubrac sie w cos ladnego?spojrzala na mnie-wie pani-rzeczywiscie,mamy tylko male rozmiary...
a ja nie mam zamiaru sie odchudzac :k:
jak wiekszosc ma sie czuc dobrze w "swojej"skorze skoro gdzie tylko popatrza-pekne jest tylko do38 :-D :-P

zgadzam sie...dlatego kiedys na powaznie myslam o sklepie ....gdzie byly by ciuchy seksi i na czasie w wiekszych rozmiarach.....po 42 rozmiarze..niestety w wiekszosci sa to bezksztaltne worki....
Awatar użytkownika
Agnieszka
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Grazia.K » 2007-06-01, 16:30

Nie placze chociaz nie jestem 38.Tutaj jest kilka miejsc gdzie i te puszyste panie moga znalezc cos dla siebie i na czasie.Agnieszko pomysl ze sklepem jest dobry..... :k:
Awatar użytkownika
Grazia.K
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Agnieszka » 2007-06-01, 18:13

ja nosze rozmiar 42/ 44.....

mysle ze dobry ale nie mam zadnej smykalki do interesow ~~(
Awatar użytkownika
Agnieszka
wapniak

Następna

Wróć do Świat kobiet