Zwolnienie od psychiatry z powodu depresji

To miejsce zarezerwowane tylko dla kobiet na „babskie pogaduchy".

Zwolnienie od psychiatry z powodu depresji

Nieprzeczytany postautor: anna46 » 2026-05-25, 12:57

Leczę się na depresję i zaburzenia odżywiania, a obecny stan zmusza mnie do pójścia na pierwsze w życiu L4. Strasznie się tego obawiam, bo z natury bardzo przejmuję się zdaniem innych i ciągle słyszę, że psychiatra w papierach to wstyd. Jak radziliście sobie z takim stresem i czy pracodawcy rzeczywiście krzywo na to patrzą? Doradźcie mi też, czy na zwolnieniu lekarskim mogę normalnie funkcjonować i wychodzić z domu.
anna46
wapniak

Re: Zwolnienie od psychiatry z powodu depresji

Nieprzeczytany postautor: mariamaria » 2026-05-25, 14:07

Znam osobę, która miała takie zwolnienie na pół roku Ogólnie wychodziła wszędzie, nie było jakiś większych dymów. Oczywiście, nie podejmowała w tym czasie innej pracy, bo no nie mogła. Pracodawca podszedł naprawdę ze zrozumieniem i dał czas mojej znajomej na to, żeby na spokojnie odpoczęła itp. No i, to, czy szef widzi - wszystko zależy od systemu. U niej czy nawet u mnie w firmie widać doskonale, kto wystawia zwolnienie, ale nie ma detali na co.
Jeśli szukasz kontaktu z psychiatrą, polecam zapisanie się do gabinet uhttps://www.psychiatrzy.warszawa.pl/
mariamaria
wapniak

Wróć do Świat kobiet