Przy porannej kawusi :)

Luźne rozmowy na różne tematy nie pasujące do pozostałych działów

Re: Przy porannej kawusi :)

Nieprzeczytany postautor: kasta » 2013-05-27, 13:14

milego dnia:)
ciagle slonecznie....
...ja miesa nie jem od jakis 2 miesiecy/ryby jajka sery -tak/....z poczatku ciagle bylamglodna-jadlam cos tam niemal co 2 godziny.....ALE NIE PRZYTYLAM..teraz widocznie organizm sie przyzwyczail-jem zdecydowanie mniej/ilosciowo..../
trybu zycia zmieniac zamiaru niemam ani w sumie zadnych diet stosowac.....
w zwiazku z tym postanowilam siegnac po srodki naturalne dla leniwych eheheheh

na liscie mam-goja i zielona kawa......musze troche o tym poczytac
a moze ktos spozywal ima jakies doswiadczenia w tym zakresie???????
Awatar użytkownika
kasta
wapniak

Nieprzeczytany postautor: cela » 2013-05-27, 16:23

Dziewczyny i Chłopaki: mam grilla, piwo (4 puszki) , cydr (2 butelki, tym razem brzoskwinia) :jupii: Nadal nie mam kiełbasek (bo polska biała byłaby chyba najlepsza, no i może kaszaneczka) i potrzebowalibyśmy jeszcze jakiś parasol lub nawet namiot :k: :jupii: Z sąsiadami jeszcze się nie zaprzyjaźniłam - przeszkodą są bardzo, ale to bardzo wysokie mury między podwórkami. Widocznie takie tutaj zwyczaje panują, żeby nie zaglądać sąsiadom do ich "grilla" b) Ma to swoje dobre strony, bo zapewnia dosyć duże poczucie prywatności ;)
Co do diet, to już dawno przestałam wierzyć w swoją silną wolę, więc ogólna kaszana jest :~ Wiem, że mnie osobiście potrzebny jest ruch, ale w wydaniu bardziej sportowym, czyli regularne treningi i starty na zawodach. Już tak mam, że najsilniejszym środkiem naturalnym dla mnie jest adrenalina :ooo: Zwykłego ruchu związanego z pracą teraz mam aż nadto, więc widocznie chodzi o inny sposób spalania, ale to tylko moje postrzeganie problemu mojej nadwagi.
Kasta nie słyszałam o "goja i zielona kawa", ale będąc ostatnio u fryzjerki dowiedziałam się od niej o fascynujących właściwościach kosmetycznych (sic!) oleju kokosowego. Olej ma konsystencję smalcu, kupuje się go w czystej postaci w sklepach spożywczych. Trzeba go wcierać w całe ciało po kąpieli i we włosy na noc przed myciem głowy. Podobno skóra robi się jedwabista, a włosy mocniejsze i szybciej rosną. Udało mi się go kupić w sklepie prowadzonym przez Hindusów. Już w domu poczytałam o oleju w internecie. Okazuje się, że ma bardzo dobre działanie min. odchudzające - nie ma kalorii, a pozwala spalać te, które już mamy w organizmie. Poza tym przeciwdziała nowotworom i chorobom układu krążenia. Olej kokosowy używam do smażenia oraz do smarowania pieczywa - jest naprawdę smaczny i gorąco go polecam :k: :C:
Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie !!!!!!!
Awatar użytkownika
cela
wapniak

Nieprzeczytany postautor: kasta » 2013-05-27, 20:20

A dzieki-chetnie zapoznamsie z jakimis nowosciami/olej palmowy juz probowalam-jakos nieszczegolnie.....
uzywam oleju sezamowego/lubie:)/,orzechowego z orzechow wloskich-gorzkawy-nieszczegolnie....
co do wlosow-olejek migdalowy jest ogolnie polecany/przez fryzjerki tutaj i w Polsce/sama stosuje-bardzo skuteczny:) wystarczy kilka kropel -i wetrzec....

za diety dziekuje-wole srodki dla leniwych :) :jupii:
goja wyglada interesujaco-60/70 owocow dziennie da sie zrobic, i mam nawet w zapasie suszonych owocow do porannej owsianki:))))
stratuje odrazu=bardzo ciekawa jagoda......
kawe-zamowi-podobno spala tluszcz-a tego mam pod dostatkiem ehehehehehehehheheheehheeh-to powinno poskutkowac,a zreszta co mi tam w koncu latwo przyszlo-latwo pojdzie heheehheheehheehheheheh
na wszelki sie zwazylam-13,5 kamienia o-P
Awatar użytkownika
kasta
wapniak

Nieprzeczytany postautor: cela » 2013-05-27, 20:39

Trzeba przyznać, że Angielki maja fantastyczne kosmetyki do włosów - i olejki migdałowe, i preparaty z naftą (niestety straciłam je z oczu, kiedy zlikwidowali sklep, w którym je kupowałam, a za chny ludowe nie potrafię sobie przypomnieć ich nazwy). Ja od jakiegoś czasu stosują maseczkę do włosów z olejem arganowym (do spłukiwania) i sam olejek arganowy (bez spłukiwania) :k:
Ja jeszcze nie ważyłam kamieni u siebie :ooo:
Awatar użytkownika
cela
wapniak

Nieprzeczytany postautor: annab » 2013-05-27, 20:48

no na włosy coś by mi się przydało są za suche i kręcą się
Jaki dzień w moim życiu był najpiękniejszy?? To nie był dzień, to była noc.
Awatar użytkownika
annab
wapniak

Nieprzeczytany postautor: cela » 2013-05-27, 20:55

Aniu, przepis na maseczkę "istny cud" :k:
do 1 żółtka dodawać stopniowo naftę kosmetyczną i ucierać na majonez. Dodać sok z 1/2 cytryny. Wmasować we włosy i skórę głowy, zawinąć w folię i ręcznik. Umyć głowę po 15-20 minutach. Super sprawa :jupii: Włosy gęste, mocne, nawilżone :C:
Awatar użytkownika
cela
wapniak

Nieprzeczytany postautor: annab » 2013-05-27, 21:19

całkiem prosto trzeba spróbować :) dzięki
bo już mnie to wkurza
Awatar użytkownika
annab
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Leszek1758 » 2013-05-27, 22:09

hmmm...a na wypadanie co poradzicie?
Leszek1758
wapniak

Nieprzeczytany postautor: cela » 2013-05-28, 08:09

Witam wszystkich w przepiękny poranek :C:
Słoneczko za oknem, kawka na stoliku, notebook na kolanach, normalnie weekend mi się zaczął :jupii: :jupii:
Spokojnej pracy życzę pracującym (już za kilka godzin wrócicie do domów, hahahaha), a pozostałym fantastycznej laby :k:
Co do pomocy wypadającym włosom w ich pozostaniu na właściwym miejscu: maseczkę z żółtka, nafty i soku z cytryny z powodzeniem zastosowałam po moich fatalnych w skutkach zakupach grupowych. Pisałam o nich w wątku właśnie o zakupach grupowych. Po tym, jak w zakładzie fryzjerskim skorzystałam z jakiejś ekstra "kuracji", żeby ratować włosy, które "na gwałt" zaczęły mi wychodzić co dwa tygodnie przez pół roku stosowałam tą właśnie mieszankę. No i nie ukrywam włączyłam również tabletki - doustnie oczywiście, hahahah, a nie na włosy :jupii: :jupii:
Leszku, nie byłoby źle, gdybyś wybrał się do dermatologa lub do jakiegoś dobrego salonu kosmetycznego. Myślę, że powinni pomóc :C:
Awatar użytkownika
cela
wapniak

Nieprzeczytany postautor: annab » 2013-05-28, 08:25

u mnie pada albo zaraz zacznie podać
w nocy to nawet lało
zimno i ponuro dobrze że kawa dobra i gorąca
co go męskiego wypadania włosów.......... :)
kawa w dobrym towarzystwie pomaga na wszystko :)
Awatar użytkownika
annab
wapniak

Nieprzeczytany postautor: cela » 2013-05-28, 09:23

Kawa, faktycznie dobra na wszelkie okazje ;)
Aniu, nie zniechęcaj Leszka, bo może się okazać, że już tylko tupecik :C: Leszku - maseczka z nafty z pewnością pomoże, a już na pewno nie zaszkodzi :C:
Kasta, dopiero teraz poczytałam o oleju palmowym. Mnie nie chodziło o ten olej, a o kokosowy. Ja kupiłam "Pure coconut oil" i jest naprawdę smaczny :k: Polecam, bo podobno ma cudowne właściwości lecznicze :C:
Awatar użytkownika
cela
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Leszek1758 » 2013-05-28, 10:00

OK - zostanę przy kawie :-) a maseczka- hmm... chyba tylko po to by wysokie czoło było delikatne w dotyku :-) Miłego dnia życzę wszystkim :C:
Leszek1758
wapniak

Nieprzeczytany postautor: annab » 2013-05-28, 10:28

zapomniałam że kiedyś byłam na kursie masażu głowy to pomaga zawsze :P
co do oleju palmowego jest najlepszy podobno do smażenia ostatnio bardzo modny
co do kokosowego nie mam nie jadłam ale chyba by mi smakował lubię kokos :)
Awatar użytkownika
annab
wapniak

Nieprzeczytany postautor: Lidusia » 2013-05-28, 15:44

annab pisze:u mnie pada albo zaraz zacznie podać

kawa w dobrym towarzystwie pomaga na wszystko :)

O to to!!! To najlepszy sposób na niewypadanie z głowy!!! :C:

Pogoda nadal taka, że mam ochotę zamknąć się w skorupie i nosa nie wyścibiać!!! Od wczoraj pada, albo leje i tak na zmianę, dzień i w nocy!
Do kitu z taka wiosną!!
Awatar użytkownika
Lidusia
wapniak

Nieprzeczytany postautor: cela » 2013-05-28, 17:37

Pogoda w Polsce można by rzec, że jak gdyby angielska była, niestety b)
Nomen omen w Liverpool też angielska, bo po porannym słoneczku od trzech godzin pada kapuśniaczek ~-( Byłam na zakupach i deszczyk złapał mnie "w locie" :jupii: Niestety - parasoli w sklepach brak ~~( przynajmniej w mojej dzielnicy :k:
Awatar użytkownika
cela
wapniak

PoprzedniaNastępna

Wróć do Luźne rozmowy