autor: Mirek » 2007-05-09, 21:33
...nie, nie śpisz jeszcze ale pracujesz. Wrócisz późno, gdy ja już będe spał. Wślizgniesz się cichutko do mnie, wtulając się tak jak zawsze to robisz. Znów poczuje zapach Twych włosów, ciepło Twego ciała. Jak zawsze będziesz gładziła moją dłoń nim zaśniesz. Wiesz jak lubie Twój dotyk, pocałunki. Nikt nie ma w sobie tyle czułosci co Ty, nigdy nie doznałem tak wiele czułości ile potrafisz mi ofiarować. Czasem aż mnie ona zniewala swą intensywnoscią. Czy może być coś słodszego niż zasypianie i budzenie się przy Tobie?
Patrzysz teraz na mnie z uśmiechem, stojąc przy swym kuchennym stole ubrana w jasne spodnie i koszulke w paski. To najwspanialszy widok jakiego mógłbym pragnąć. Tak pragne patrząc w Twe rozradowane oczy by zamknąć Cię w swych ramionach, zalać Cię morzem czułości i stać tak w nieskończoność. Tak jak stoimy wtuleni w siebie długimi chwilami przy powitaniu.
Aż trudno mi ogarnąć w takich chwilach Twe piekno, rozpromieniony usmiech i drżące ze szczęscia usta. Rozpala mnie Twoja miłość i to uczucie pewnosci. Dojrzałość w każdym gescie, mądrość i przeogromną chęć bym szedł już zawsze przy Tobie.
Patrze teraz na przecudne zdjęcia z których aż wylewa się ocean szczęścia i rodzinnego ciepła. Już się temu przestałem dziwić że każdy szczegół dopasowuje się tak doskonale do tej całości. Czego by nie dotknąć to zamienia się w złoto jakby wszystko podporządkowane było naszemu szczęściu.
Idziemy razem ku jednemu celowi wspierając się po drodze. Idziemy pewnie i z uśmiechem. W tęsknocie a jednoczeście cierpliwie pokonujemy czas który nas jeszcze dzieli. Oboje wiemy ze odpoczniemy dopiero u celu, w krainie wymarzonej i spełnionej przez nas samych. I popatrz ile jeszcze niezapomnianych miejsc po drodze nas czeka? Ile fascynujących a jednoczesnie zwyczajnych doznań przed nami?
Nawet w takich chwilach gdy nie ma Ciebie przy mnie czuje jak Twoje serce pompuje moją krew, wyczuwam Twój puls pod palcami. Nawet tęsknota potrafi cieszyć bo wiem ze jesteś i że bedziesz. Bo to jest właśnie nasz czas, czas właśnie dla nas stworzony. I ja tworze dla Ciebie jedyny swiat, pełen ciepła, czułości i bezpieczeństwa. Świat w którym chcesz i możesz spełniać swoje marzenia, świat w którym będziesz kwitła nawet w środku zimy.
Jesteś wyjątkowa i jedyna w swym rodzaju, jesteś kimś o kim przez lata nie smiało się nawet marzyć. Jesteś kobietą przy której każdy mężczyzna powinien kipieć z dumy. Ciesze się że doceniam to co los złożył na moje ręce bo ktoś wcisnął mi w dłoń najprawdziwszy diament i zacisnął ją. To jest niczym cyrograf podpisany własną krwią i opieczętowany sercem. Sercem nie tylko dla Ciebie ale także dla tego co zabierzesz ze sobą w naszą podróż...